Menu

Individuele opstelling

WAT IS SYSTEMISCH WERK?

Een individuele opstelling is onderdeel van systemisch werken. Systemisch werk is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het maakt verborgen belemmeringen in je systeem zichtbaar en maakt duidelijk waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. 

Invloeden uit systemen

Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door systemen waarvan hij/zij deel uitmaakt. Denk aan het systeem van herkomst, werk, sport. vriendenkring etc. Wat er in zo’n systeem gebeurt en de plaats die je daarin inneemt bepalen wat je doet en waarom.

Gezin van herkomst

Ons eerste systeem is je gezin van herkomst. De normen en waarden, onze loyaliteiten, interactiepatronen overtuigingen en dynamieken in dat gezin laten een diepe blauwdruk achter in de je leven. Onbewust werken ze door in je huidige relatie, gezin en werk.

De methode Systemisch werk is ontwikkeld door Bert Hellinger (Familieopstellingen)

HOE?

Tijdens een individuele opstelling werk ik met jou als individu en ik werk met een tafelopstelling of een tegelopstelling. Na je vraag breng je letterlijk je omgeving, de mensen in je omgeving, emoties en drijfveren van die mensen in kaart. Het totale beeld levert inzicht op over je eigen rol en de verhouding tot anderen in je omgeving.

Iedereen heeft recht op een eigen plek in het systeem. Daarbij dient ordening te zijn zodat je ook je eigen plek kunt innemen. Als je niet op je eigen plek staat, dan beperkt het jou in je leven. De verkeerde plek kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je niet in je kracht staat, het gevoel hebt dat je er niet mag zijn of dat je niet kunt kiezen in je leven.

 

Kosten

Een eerste sessie duurt 1,5 uur: € 110

Vervolgsessies en sessies die horen bij het coachen: € 72,50

In contact komen met Nieuwetijdslab

Benieuwd of ik wat voor jou of je kind kan betekenen? Mail of bel voor een afspraak, zodat we nader kennis kunnen maken en de mogelijkheden kunnen bekijken.

Ga door naar contact