Menu

Mind Eye Power

WAT IS MIND EYE POWER?

Mind Eye Power is een vernieuwende methode dat gebeurt met oogbewegingen en geestkracht (intentie en attentie). Het heeft iets weg van EMDR, maar is echt wat anders.

Het algemene doel van Mind Eye Power is om brein, lichaam en geest meer in balans te brengen door het ontkoppelen van oude ongezonde mechanismen en het creëren van nieuwe gezonde en gewenste verbindingen. Het gevolg is dat de lading van een vervelend gevoel wordt gehaald, zodat je er minder of geen last meer van hebt.

Mind Eye Power gebeurt met oogbewegingen en geestkracht (attentie en intentie). Deze combinatie geeft de methode zijn krachtige werking.

Met MEP los je problemen op, maar je krijgt ook antwoord op levensvragen en je creëert een nieuwe ondersteunende en meer gezonde levenshouding.

HOE?

Met je ogen kun je zien, maar ze verwerken ook informatie. Door oogbewegingen worden connecties gemaakt in je hersenen.

Door de oogtechniek van Mind Eye Power wordt het informatieverwerkingssysteem in je hersenen gestimuleerd. Dat gebeurt ook tijdens de REM-slaap.

Ogen zijn direct verbonden met de hersenen en hebben ook direct verbinding met neuronetwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen zijn opgeslagen. Door specifieke 

oogbewegingen kun je direct ingrijpen in deze opgeslagen informatie in de verschillende gebieden van je hersenen. Zo krijg je grip op de bedrading in het brein.

Met snelle horizontale oogbewegingen haal je de emotionele lading van nare herinneringen en blokkades in verschillende gebieden in de hersenen. Je voelt je bevrijd, rustiger en veel beter.

Oude pijn, angsten en houvasten worden losgelaten en je integreert een nieuw netwerk van gewenst denken, voelen en gedrag (waar jij naar verlangt).

Tijdens de sessie vindt er een verschuiving plaats van

 • probleem -> levensles
 • stress -> balans
 • angst -> vertrouwen
 • een staat van verdediging -> een staat van groei

De lading is aan het eind van de eerste sessie vaak al afgenomen. Na een week (waarin je dagelijks korte oefeningen moet doen) kom je terug voor een evaluatie. Als de lading nog aanwezig is dan word je daar weer op behandeld.

Vaak zijn 2 sessies al voldoende voor 1 thema. Hardnekkige thema’s die al lang spelen hebben mogelijk een extra sessie nodig.

WAT LEVERT MIND EYE POWER JOU OP?

Het resultaat is afhankelijk van de hulpvraag of het thema waar we mee aan de gang gaan.

 • Meer zelfvertrouwen.
 • Meer eigenwaarde.
 • Verwerking van nare dingen die je hebt meegemaakt, zoals een scheiding, overlijden, verhuizing.
 • Geen last meer van angsten zoals spreekangst, faalangst.
 • Niet meer gehinderd worden door schaamtegevoel.
 • Niet meer gehinderd worden door schuldgevoel.
 • Geen emotionele uitbarstingen.

 

Kosten

Een MEP-pakket (intake/sessie en 1e evaluatie): € 162,50.

Een 2e evaluatie: € 52,50.

Als erkend en gecertificeerd Mind Eye Power practitioner ben ik opgeleid door Jacqueline Venbrux. Zij is een lichaamsgericht werkend psychologe en grondlegger van de Mind Eye Power methode.

Lees meer over Mind Eye Power op www.mindeyepower.nl. Ik sta daar ook vermeld als erkend gecertificeerd Mind Eye Power practitioner (www.mindeyepower.nl/mep-practitioners)

 

Aanbevelingen en ervaringen

Desirée heeft op een vakbekwame manier de lading van mijn negatieve gedachten weten te ‘resetten. Overtuigingen, die me verlamden, verdwenen en ik voelde me na twee behandelingen direct minder onzeker en een stuk zelfbewuster. Ik kan het iedereen aanraden die kampt met denkbeelden die misschien niet stroken met de werkelijkheid en enkel verlammend werken.’ Rita (49)

Ik vond het vooral wonderbaarlijk hoe snel mijn zoon baat had bij de eerste en daarna de tweede sessie. Na de tweede sessie kwam hij huppelend naar buiten en vertelde enthousiast hoe goed het was gegaan. Nu gaat het goed en ervaart hij nog steeds effect van de sessies. Heel fijn! Anneke, moeder van jongen (12) over Mind Eye Power bij angsten

Van te voren was ik wel een beetje zenuwachtig, maar toen ik daar was nam het al snel af. Desirée pakte het eerst voorzichtig aan en bouwde rustig op. Het was moeilijk, maar ik kreeg de tijd en het werd goed uitgelegd. De methode was heel bijzonder en dus ook interessant. Nu gaat het goed en is mijn angst heel erg verminderd. Ik heb twee sessies bij Desirée gehad hiervoor. Ik zou het anderen die angst hebben ergens voor ook zeker aanraden. J.E. (12)* over Mind Eye Power bij angsten

Mijn ervaring met MEP is dat het op een heel diep niveau doorwerkt. Er worden veel lagen geraakt. Het thema dat eerst zo beladen was, voeltnu licht. Het is best belangrijk om de verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de behandeling goed op te pakken. MEP kan op een ‘quick fix’ lijken maar is het zeker niet. Water drinken na de behandeling, de oefeningen oppakken en de rust nemen zorgen voor een nog beter resultaat. K.O. (43)* 

Ik heb twee keer een sessie van Mind Eye Power gevolgd en bij de laatste keer had ik echt het gevoel dat ik meer in mijn kracht stond. Ik had diezelfde dag een afspraak waar ik erg tegen op zag en waar ik mij vooraf onzeker over voelde. Na de behandeling kon ik mij tijdens het gesprek echt goed neerzetten en goed vanuit mijzelf spreken. Dat was heel prettig om te ervaren. Ik vond het wonderlijk om zo snel resultaat te merken. Desirée zorgt voor een ontspannen en veilige plek. Zij is een warm, lief persoon met veel empathie, waar je je snel op je gemak bij voelt.  E.R. (49)* 

* Sommige cliënten willen graag anoniem hun verhaal vertellen. Ik ben blij met elk verhaal uit het hart.

 

In contact komen met Nieuwetijdslab
Benieuwd of ik wat voor jou of je kind kan betekenen? Mail of bel voor een afspraak, zodat we nader kennis kunnen maken en de mogelijkheden kunnen bekijken.

Ga door naar contact