Menu

Stress

WAT IS STRESS?

Om stress te kunnen loslaten is het van belang om te weten wat stress precies is.

Spanning en stress zijn eigenlijk biologische reacties op interne en externe gebeurtenissen die door jou als dreigend worden ervaren. Het zijn tijdelijke verstoringen in je lichaam die zorgen voor een tijdelijke disbalans.

Denk bij een externe prikkel aan een prikkel die wordt veroorzaakt door de omgeving of door een ander bijvoorbeeld als je leidinggevende iets van je vraagt en waarvan je vindt dat je eraan moet voldoen, een schoolexamen, sollicitatiegesprek, sportprestatie of een eerste date. Daarentegen wordt een interne prikkel veroorzaakt door eigen handelen of persoonlijke eigenschappen bijvoorbeeld onhandigheid, verlegenheid of een hongergevoel.

Door de dreiging bereidt ons zenuwstelsel ons lichaam voor om op te treden door te ‘vechten’ of te ‘vluchten’. Het zal zijn uiterste best doen om te overleven en alles uit de kast halen op mentaal en fysiek niveau.

Een gezond lichaam kan prima met die tijdelijke spanning omgaan, maar de dreiging moet niet te lang duren. Na 20 minuten spanning heeft je lichaam weer rust nodig om te herstellen. Krijg je de ontspanning niet, dan is het lichaam op een gegeven moment op. Dit resulteert in een burn-out: je hebt nergens meer zin in en je lichaam is blijvend uit balans.

Vergelijk je lichaam maar eens met een springveer.

Als je aan een springveer trekt dan rekt hij uit. Hij staat even op spanning. Als je loslaat, dan komt de veer weer in zijn oorspronkelijke vorm. Als een springveer langdurig wordt uitgerekt, dan verliest het zijn veerkracht. Het kan zijn oorspronkelijke vorm niet meer terug krijgen en zelfs zelfs breken.

Als je weet wat jouw stress veroorzaakt, dan kun je de symptomen aanpakken m.b.v. coaching en oefeningen.

Oorzaak van de stress verhelpen i.p.v. symptoombestrijding

Echter, vaak ligt er onder stress een oorzaak waar je je niet altijd van bewust bent bijvoorbeeld één grote of meerdere kleine gebeurtenissen die zo pijnlijk, schokkend of extreem zijn dat je ze hebt weggeduwd om te ‘overleven’. Ze leiden tot onbewust negatieve overtuigingen, belemmerende patronen of angsten die jouw huidige leven elke dag beheersen. Dit resulteert in een lichaam dat permanent alert en gespannen is.Vaak komen die gebeurtenissen uit je vroege jeugd en de spanning kan pas verdwijnen als je teruggaat naar de kern (oorzaak) zodat heling kan plaatsvinden.

Mocht je die weg willen gaan, dan help ik je graag. Naast coaching zet ik energetische behandelingen in voor nog meer impact. Denk bijvoorbeeld aan regressie, individuele opstellingen, energetische koorden en magnetiseren.

Soms is symptoombestrijding voor een moment voldoende, maar op de lange termijn onvoldoende. Immers, ik kan heel veel pleisters plakken op een etterende wond, maar als de oorzaak van de etterende wond niet wordt aangepakt kun je pleisters blijven plakken.

 

Een goede snelle manier om je stress los te laten is mijn AAA-aanpak: ADEMHALEN, AARDEN EN AANDACHT.

In drie sessies krijg je oefeningen, tips en tools om je stresssymptomen te verminderen. Je kunt de sessies individueel of in een groepje volgen.  

In contact komen met Nieuwetijdslab

Benieuwd of ik wat voor jou of je kind kan betekenen? Mail of bel voor een afspraak, zodat we nader kennis kunnen maken en de mogelijkheden kunnen bekijken.

Ga door naar contact