Menu

Mind Eye Power

Als Mind Eye Power practitioner wil ik je graag kennis laten maken met Mind Eye Power:  een vernieuwende methode verwant aan EMDR dat gebeurt met oogbewegingen en geestkracht (intentie en attentie). Mind Eye Power is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.

Heb je nare dingen meegemaakt die je nog niet verwerkt hebt, zoals
– pesten
– scheiding van je ouders
– indrukwekkende verhuizing
– overlijden van dierbaren

Heb je last van angsten, zoals
– faalangst
– spreekangst, bijvoorbeeld in de klas
– angst om af te zwemmen
– angst voor dieren
– vliegangst of angst om auto te rijden

Heb je last van chronische stress wat leidt tot overbelasting, uitputting en uiteindelijk burn-out?

Heb je last van
– frustraties
– woede
– verdriet
– schaamte
– schuldgevoel
– slapeloosheid

Of is er ooit iets in het verleden gebeurd wat je niet kunt vergeten en waar je nu nog steeds last van hebt?

Dan is Mind Eye Power een toegankelijke, veilige en milde manier om er iets aan te doen. Bij deze therapie hoef je bijna niet te praten.

Hoe gebeurt dat?

Met je ogen kun je zien, maar ze verwerken ook informatie. Door oogbewegingen worden connecties gemaakt in je hersenen.

Door de oogtechniek van Mind Eye Power wordt het informatieverwerkingssysteem in je hersenen gestimuleerd. Dat gebeurt ook tijdens de REM-slaap.

Ogen zijn direct verbonden met de hersenen en hebben ook direct verbinding met neuronetwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen zijn opgeslagen. Door specifieke oogbewegingen kun je direct ingrijpen in deze opgeslagen informatie in de verschillende gebieden van je hersenen. Zo krijg je grip op de bedrading in het brein.

Met snelle horizontale oogbewegingen haal je de emotionele lading van nare herinneringen en blokkades in verschillende gebieden in de hersenen. Je voelt je bevrijd, rustiger en veel beter.

Oude pijn, angsten en houvasten worden losgelaten en je integreert een nieuw netwerk van gewenst denken, voelen en gedrag (waar jij naar verlangt). Er vindt tijdens de sessie een verschuiving plaats
– actueel trauma -> herinnering.
– probleem -> levensles.
– stress -> evenwicht.
– angst -> vertrouwen.
– een staat van verdediging -> een staat van groei.

Met Mind Eye Power los je dus niet alleen een probleem op. Je krijgt ook antwoord op levensvragen en creëert een nieuwe, ondersteunende en meer gezonde levenshouding.

Het algemene doel van Mind Eye Power is om brein, lichaam en geest meer in balans te brengen door het ontkoppelen van oude ongezonde mechanismen en het creëren van nieuwe gezonde en gewenste verbindingen. Het gevolg is dat de lading van een vervelend gevoel wordt gehaald, zodat je er minder of geen last meer van hebt.

Mind Eye Power gebeurt met oogbewegingen en geestkracht (attentie en intentie). Deze combinatie geeft de methode zijn krachtige werking.

Voor wie?

Mind Eye Power (MEP) is door zijn milde vorm zeer geschikt voor kinderen en volwassenen. Vaak zijn één à twee sessies al voldoende voor één thema.

Erkend geschoold en veilig

Als erkend en gecertificeerd Mind Eye Power practitioner ben ik opgeleid door Jacqueline Venbrux. Zij is een lichaamsgericht werkend psychologe en grondlegger van de Mind Eye Power methode.

Mind Eye Power is een erkende beroepsscholing, geaccrediteerd door de SKVB (Stiching Keurmerk Beroepsscholing) en de SRVB (Stichitng Registeer Vaktherapeutische Beroepen) en erkend en geaccrediteerd door de KTNO (Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen).

 

Lees meer over Mind Eye Power en EMDR

Lees meer over Mind Eye Power en stress en burn-out

Lees meer over Mind Eye Power op www.mindeyepower.nl. Ik sta daar ook vermeld als erkend gecertificeerd Mind Eye Power practitioner (www.mindeyepower.nl/mep-practitioners)